Föreningen SkolmatsGastro

Den 4 februari 2013 bildades Föreningen SkolmatsGastro, en förening vars medlemmar består av alla nuvarande och kommande vinnare i tävlingen SkolmatsGastro. Föreningens syfte är att samla vinnarnas kunskap och verka för bra skolmat i Sverige.

Arbetet fokuserar på att sprida kunskap om hur man kan tillaga skolmat av hög kvalitet, både med förberedda livsmedel och från grunden. Föreningen bildar ett nätverk mellan medlemmarna för att främja deras insatser för utbildning, tävlingsverksamhet på nationell och internationell nivå och olika samarbeten inom offentlig skolmat.

Ordförande för föreningen är Petra Thestrup, kökschef och medlem i team Österåker, som vann den första tävlingen 2008. Initiativtagare till tävlingen tillika juryns ordförande är Kurt Weid.

Det känns verkligen fantastiskt att vi har bildat föreningen SkolmatsGastro och samlat alla vinnarna. Den svenska skolmaten har kommit en lång väg men ännu finns mycket kvar att göra vad gäller smaksättning, hållbarhet, balanserad kost och den totala kvalitén på anrättningarna. Jag vet att medlemmarna har många bra tankar och idéer på hur vi ska fortsätta verka för skolmaten.

Kurt Weid