Lagar ni Sveriges bästa skolmat?

Nästa tävling kommer att hållas 2022, håll utkik efter mer information!

Så här enkelt är det att tävla!

  • Bilda ett lag med tre kockar från kommunens skolrestauranger.
  • Komponera en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa, inklusive tillbehör som passar till alla tre rätterna (sallad, bröd, matfett och dryck). Ange vilken ålder rätterna är anpassade till.
  • Snittkostnaden per måltid (per rätt) får inte överstiga 12 kr inklusive tillbehör och dryck.
  • Varje rätt ska innehålla minst en produkt från något av Lantmännens varumärken: Kungsörnen, AXA, GoGreen, FinnCrisp eller Nord Mills.
  • Fotografera rätterna.
  • Gör näringsberäkning och priskalkyl på era tre tävlingsrätter.
  • Kopiera matsedeln från lagledarens skola för 2 veckor, under det årets tävlingen pågår.
  • Beskriv hur lagledarens skolrestaurang jobbar med hållbarhet och ge exempel på hur arbetet görs.

Fem skolkocksteam går till final och får tillaga sina insända recept praktiskt som ordinarie lunch i lagledarens skolkök. En jury, som består av fem personer, kommer att vara närvarande. Förutom att bedöma maten som lagats på plats kommer juryn bl a väga in hur de upplever skolmatsalen, hygien i köket samt hur ni arbetar med hållbarhet och svinn.