Dinkelmjöl Fullkorn

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100681 Vikt: 10x1 kg
EAN: 7310130011412
100681_Dinkelmjöl-Fullkorn-10x1kg

Ingredienser

Fullkornsmjöl av dinkelvete.100% fullkorn.

Beredning / Användning

För fylligt matbröd, pajdeg, pizza eller pannkaka. 100 % fullkorn. Det fungerar även bra att byta ut en del av vetemjölet till fullkornsdinkelmjöl nästa gång du lagar pizza, paj eller pannkakor för en matigare smak. Fullkornsscones 4 stycken 8 dl (450 g) Kungsörnen Fullkornsmjöl Dinkel 1/2 tsk salt 3 tsk bakpulver 100 g smör eller margarin 4 dl mjölk (eller filmjölk för saftigare, fylligare bröd) 1. Värm ugnen till 250 °C (varmluft 225 °C) 2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål. 3. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg. 4. Låt degen vila tills ugnen blivit varm. 5. Klicka upp degen i 4 delar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. 6. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv. 7. Grädda mitt i ugnen, 12-14 minuter. Bryt isär kakorna och servera med valfria pålägg. Tips! Fullkornssconsen går bra att frysa. För fler recept se www.kungsornen.se OMVANDLNINGSTABELL för Dinkelmjöl fullkorn: 1 msk (15 ml) = ca 8 g 1 dl = ca 55 g 1 kkp (1½ dl) =ca 80 g
Vikt
10x1 kg
Art no
100681
EAN
7310130011412

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1410 kJ
  • Energi, kcal 337 kcal
  • Fett 2.5 g
  • - varav mättat fett 0.3 g
  • Kolhydrat 59 g
  • - varav sockerarter 0.6 g
  • Fiber 9.5 g
  • Protein 14 g
  • Salt 0 g