Beredning / Användning
För fylligt matbröd, pajdeg, pizza eller pannkaka. 100 % fullkorn.
Det fungerar även bra att byta ut en del av vetemjölet till fullkornsdinkelmjöl
nästa gång du lagar pizza, paj eller pannkakor för en matigare smak.
Fullkornsscones 4 stycken
8 dl (450 g) Kungsörnen Fullkornsmjöl Dinkel
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk (eller filmjölk för saftigare, fylligare bröd)
1. Värm ugnen till 250 °C (varmluft 225 °C)
2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål.
3. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna
till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och
rör snabbt ihop till en lös deg.
4. Låt degen vila tills ugnen blivit varm.
5. Klicka upp degen i 4 delar på en plåt, smord eller med
bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till
en rund kaka, ca 15 cm i diameter.
6. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.
7. Grädda mitt i ugnen, 12-14 minuter. Bryt isär kakorna
och servera med valfria pålägg.
Tips! Fullkornssconsen går bra att frysa.
För fler recept se www.kungsornen.se
OMVANDLNINGSTABELL
för Dinkelmjöl fullkorn:
1 msk (15 ml) = ca 8 g
1 dl = ca 55 g
1 kkp (1½ dl) =ca 80 g