EKO Grahamsmjöl

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 101230
Vikt: 10X1 kg
EAN: 7310130000461

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Det här mjölet är malt av hela vetekornet i våra lokala kvarnar och kommer från svenska ekologiska gårdar. Grahamsmjöl är en fullkornsprodukt som ger en lite nötig smak. Det passar bra till grövre brödtyper såsom skorpor och knäckebröd. För att få ett luftigare bröd kan du blanda i Ekologiskt Vetemjöl Special.

Beredning / Användning

För grovt bröd, pajdeg, pizza eller pannkaka.GRAHAMSBULLARCa 15 bullarIngredienser:3 dl mjölk50 g (1 pkt) jäst50 g smör eller margarin, rumsvarmt eller ½ dl flytande½ dl sirap½ tsk salt1 tsk malda pomeransskalCa 5 dl (300g) Kungsörnen Grovmalt mjöl Graham Ekologiskt Ca 3 ½ dl (210g) Kungsörnen Vetemjöl Ekologiskt Garnering: Solros-, valmo- eller sesamfrön1 Värm mjölken 37*C (fingervarmt).2 Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig. 3 Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (te av mer mjöl) tills den känns smidig. 4 Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min. 5 Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 15 delar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller medbakplåtspapper. Låt dem jäsa 30-40 min. Värm ugnen till 225*C (varmluft 200*C).6 Pensla bullarna med vatten och strö över önskad garnering. Grädda mitt i ungen, 12-15 min.7 Låt bullarna svalna på galler under bakduk.För fler recept se www.kungsornen.se Omvandlingstabell:1 msk (15ml) = ca 9 g1 dl = ca 60 g1kkp (1 ½ dl) = ca 90 g
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1400 kJ

  • Energi, kcal 340 kcal

  • Fett (g) 2,2 g

  • - varav mättat fett (g) 0,5 g

  • Kolhydrat (g) 61 g

  • - varav sockerarter (g) 0,6 g

  • Fiber (g) 11 g

  • Protein (g) 11 g

  • Salt (g) 0 g

Ingredienser

fullkornsVETEmjöl * (graham)
100 % fullkorn. *KRAV-ekologisk