EKO vetemjöl

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 103345
Vikt: 6x1,5 kg
EAN: 7310130009143

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Ekologiskt vetemjöl av fint kärnvete. Odlat på ekologiska gårdar i Sverige. Passar alla typer av bak och matlagning.

Beredning / Användning

Omvandlingstabell:1 msk (15 ml) = ca 9 g1 dl = ca 60 g1 kkp (1½ dl) = ca 90 gSurdegspizza med fördeg 5st pizzor Ingredienser Dag 1, eftermiddag:2 dl vatten5 g jäst1,75 dl (100 g) Kungsörnen Vetemjöl Ekologiskt1,75 dl (100 g) Kungsörnen Grahamsmjöl Ekologsikt eller vetemjölDag 2, morgon:Ovanstående fördeg4 dl vattenca 12,5 dl 750 g Kungsörnen EKO Vetemjöl4 tsk (ca 25 g) salt 20 g jästTopping:1 sats tomatsås, för recept se kungsornen.se/tomatsås.Topping efter smak, som oliver, basilika, mozarella och kronärtskockorSå här tillagar du receptet (24 tim + 20 min): 1. Dag 1, eftermiddag: Vispa ihop vatten, jäst och mjöl i en bunke. Täck med plastfilm och låt jäsa till nästa morgon. 2. Dag 2, morgon: Häll ner fördeg tillsammans med övriga ingredienser i en köksmaskin, och blanda 5-10 minuter. Täck bunken med plastfilm och ställ in degen i kylskåp och låt kalljäsa i 6-8 timmar. 3. Dag 2, kväll: Förvärm ugnen till 250-275°C (varmluftsugn 230-260°C).4. Ta ut degen ur kylskåpet och dela den till önskat antal pizzor, ca 5 st. Kavla ut varje pizza tunt och lägg på tomatsås efter smak.5. Baka pizzorna en åt gången i ca 10 minuter, exakt tid varierar berorende på topping.För fler recept se www.kungsornen.se
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1450 kJ

  • Energi, kcal 340 kcal

  • Fett (g) 1,6 g

  • - varav mättat fett (g) 0,4 g

  • Kolhydrat (g) 70 g

  • - varav sockerarter (g) 0,3 g

  • Fiber (g) 3,5 g

  • Protein (g) 10 g

  • Salt (g) 0 g

Ingredienser

VETEmjöl*, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra)
*KRAV-ekologisk ingrediens