Gotlandspasta Fusilli

Pasta & matkorn, Kungsörnen
Art no: 142099
Vikt: 5,5kg
EAN: 7310130008054

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Trevingad, spiralformad pasta, tillverkad av 100% gotlänskt durumvetemjöl. Pastan tillverkas av en deg bestående av mjöl av durumvete och vatten. Efter avluftning pressas degen under högt tryck genom pressformar, skärs av och torkas i varmluftstork. Pastan kyls före mellanlagring och paketering. Produkten tillverkas i en anläggning som inte hanterar ägg.

Beredning / Användning

Tillagning:Vid kokning av stora mängder pasta och vid varmhållning förkorta ev koktiden ytterligare.Koka helst i omgångar.Koka så här, för bästa resultat:1.Koka upp rikligt med vatten, gärna 10 l per kg pasta. Tillsätt 0,25 dl salt per 10 l vatten.2.Häll pastan i det kokande vattnet. Rör om. Starta koktiden när det börjar koka/bubbla igen.3.Koka livligt 8-9 minuter. Rör om då och då.4.Tillsätt kallt vatten så att kokningen avstannar. Häll av vattnet.Portionsanvisning Portioner 1 25 100 Okokt pasta 100 g 2,5 kg 10 kg Vatten 1 l 25 l 100 l Salt 0,5 tsk 0,6 dl 2,5 dl
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1500 kJ

  • Energi, kcal 360 kcal

  • Fett (g) 2,0 g

  • - varav mättat fett (g) 0,5 g

  • Kolhydrat (g) 70 g

  • - varav sockerarter (g) 3,5 g

  • Fiber (g) 3,5 g

  • Protein (g) 13 g

  • Salt (g) <0,01 g

Ingredienser

durumVETEmjöl
Råvaruursprung: durumvete från Gotland (varierande gårdar). Tillverkad i Järna, Sverige.