GREKISKT LANTBRÖD

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100309
Vikt: 10 x 1 kg
EAN: 7310130061059

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Kungsörnens grekiska lantbröd är en brödmix som är otroligt enkelt att använda och ger ett rustikt och fylligt bröd med sprucken skorpa som samtidgt är ljust och luftigt. Enkelt och gott!

Beredning / Användning

2 bröd. Grädda ca 30 min. Temp. 200°C. DU BEHÖVER: 50 g jäst (1 paket)6 dl ljummet vatten (fingervarmt)1 Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt brödmixen men spara 0,5 dl till utbakningen och ev dekor. Arbeta degen tills den känns smidig, minst 5 min. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.2 Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 2 delar och formatill runda bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. 3 Pensla bröden med vatten och sikta över lite av mjölblandningen. Snitta gärna bröden med en vass kniv. 4 Grädda i nedre delen av ugnen, 200°C (varmluft 180°C) ca 30 min eller tills brödet har en innetemperatur på 98°C. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.TIPSProva att kalljäsa degen, den långa jästiden gör att smakerna mognar och texturen är mer luftig.
Näringsvärde per 100g

  • Energi 1450 kJ

  • Energi 340 kcal

  • Fett 2,5 g

  • - varav mättat fett 0,4 g

  • Kolhydrat 66 g

  • - varav sockerarter 0,4 g

  • Fiber 5,1 g

  • Protein 10 g

  • Salt 1,8 g

Ingredienser

VETEmjöl, siktat RÅGmjöl, salt med jod, rapsolja, surdegspulver av RÅG 1%, KORNmaltmjöl, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).