GREKISKT LANTBRÖD

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100309
Vikt: 10 x 1 kg
EAN: 7310130061059

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Det här grekiska lantbrödet är ljust och luftigt samtidigt som råg, malt och surdeg ger det fyllighet och en lätt sprucken skorpa. Speciellt om du slänger in 1 dl vatten på ugnsbotten när du gräddar brödet. Ger ca 1,4 kg färdigt bröd. 2 bröd Så enkelt! Tillsätt endast Jäs och Vatten

Beredning / Användning

2 bröd. Grädda ca 30 min. Temp. 200°C. DU BEHÖVER: 50 g jäst (1 paket)6 dl ljummet vatten (fingervarmt)1 Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt brödmixen men spara 0,5 dl till utbakningen och ev dekor. Arbeta degen tills den känns smidig, minst 5 min. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.2 Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 2 delar och formatill runda bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. 3 Pensla bröden med vatten och sikta över lite av mjölblandningen. Snitta gärna bröden med en vass kniv. 4 Grädda i nedre delen av ugnen, 200°C (varmluft 180°C) ca 30 min eller tills brödet har en innetemperatur på 98°C. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.TIPSProva att kalljäsa degen, den långa jästiden gör att smakerna mognar och texturen är mer luftig.
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1450 kJ

  • Energi, kcal 340 kcal

  • Fett (g) 2,5 g

  • - varav mättat fett (g) 0,4 g

  • Kolhydrat (g) 66 g

  • - varav sockerarter (g) 0,4 g

  • Fiber (g) 5,1 g

  • Protein (g) 10 g

  • Salt (g) 1,8 g

Ingredienser

VETEmjöl , siktat RÅGmjöl , salt med jod , rapsolja , surdegspulver av RÅG 1% , KORNmaltmjöl , mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra)