Kungsörnen Rågkross 12 x 500 g

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100399
Vikt: 12 x 500 g
EAN: 7310130769030

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Kungsörnen Rågkross är nyckelhålsmärkt och består av 100 % fullkorn. Rågkross framställs av hela svenska rågkorn som klipps i bitar. Bröd med rågkross får grov konsistens, bra tuggmotstånd och en fyllig, mustig smak. Koka upp vatten och häll över rågkrossen, låt stå i ca. 3 timmar, eller blötlägg i ljummet vatten över natten. För fler baktips se <i>www.kungsornen.se</i>

Beredning / Användning

För grovt och mustigt matbröd. Rågkakor (4 st)1 dl kallt vatten70 g (ca 1 dl) Kungsörnen Rågkross4 dl kallt vatten25 g smör eller margarin50 g (1 pkt) jäst2 tsk salt1 msk sirap1 msk stött anis eller fänkål750 g (ca 13 dl) Kungsörnen Rågsikt1. Koka upp vatten och rågkrossoch häll blandningen i en degskål.2. Blanda ner vatten och matfett irågkrosset. Låt det svalna till 37°C.3. Smula ner jästen och rör om tillsden löst sig.4. Tillsätt salt, sirap, krydda ochmjöl, men spar 1 dl till utbakningen.5. Arbeta degen kraftigt (ta ev mermjöl) tills den känns smidig. Låt denjäsa under bakduk, ca 20 minuter.6. Knåda degen lätt på mjölatbakbord och dela degen i 4 delar.Kavla eller platta ut varje del till enrund kaka, ca 16 cm i diameter.Lägg kakorna på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar.Nagga med en gaffel.7. Låt dem jäsa under bakduk, ca30 minuter. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200°C).8. Grädda mitt i ugnen, 12–15minuter. Pensla rågkakorna medvatten, ev blandat med lite sirap.9. Låt dem kallna på galler underbakduk.10. Servera dem med smör och tjocka skivor ost.
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1350 kJ

  • Energi, kcal 320 kcal

  • Fett (g) 1,9 g

  • - varav mättat fett (g) 0,3 g

  • Kolhydrat (g) 60 g

  • - varav sockerarter (g) 0,9 g

  • Fiber (g) 16 g

  • Protein (g) 7,7 g

  • Salt (g) 0 g

  • Vitamin B6 (mg) 0,35 mg

  • Folsyra (µg) 50 µg

  • Magnesium (mg) 100 mg

  • Järn (mg) 3,7 mg

  • Zink (mg) 3 mg

Ingredienser

klippta RÅGkärnor