Kungsörnen Vetekli

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100657
Vikt: 10 x 500 g
EAN: 7310130001918

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Vetekli är framställt av vetekornets skalskikt och innehåller mycket fiber. Passar perfekt för bakning av grövre bröd eller som frukosttoppning.

Beredning / Användning

Till matbröd: Byt ut ca 2 dl av mjölet mot2 dl vetekli i en deg med 5 dl degvätska.Till gröt: Ersätt 1 msk av grötgrynen medvetekli per portion.Till frukosten: Strö vetekli på yoghurteneller smoothien.Till pannkakor: Strö i 1 dl vetekli per literpannkakssmet.Till färsrätter: Byt ut ströbrödet mot vetekli, helt eller delvis.Till panering: Vänd fisk eller köttskivor iuppvispat ägg och sedan i vetekli.Trimbröd (4 stycken)50 g (1 pkt) jäst10 dl vatten, 37ºC (fingervarmt)1 msk salt100 g (ca 3 dl) Kungsörnen Vetekli1,3 kg (ca 2,2 l) KungsörnenVetemjöl Special1. Smula ner jästen i en degskål. Häll övervattnet och rör om så att jästen löser sig.Tillsätt de övriga ingredienserna, men spar1 dl av Vetemjöl Special till utbakningen.2. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl)tills den känns smidig. Låt degen jäsaövertäckt med bakduk, ca 40 minuter.3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.Dela degen i 4 delar. Forma dem till slätalängder. Lägg dem på tvären i en smordlångpanna.4. Pensla med smält fett mellan längdernaså lossnar de lättare från varandra. Låt demjäsa övertäckta med bakduk, ca 30 minuter.Värm ugnen till 200ºC (varmluft 200ºC).5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35minuter.6. Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Näringsvärde per 100g

  • Energi 1200 kJ

  • Energi 290 kcal

  • Fett 6,0 g

  • - varav mättat fett 1,0 g

  • Kolhydrat 23 g

  • - varav sockerarter 3,0 g

  • Fiber 40 g

  • Protein 16 g

  • Salt 0 g

  • Niacin 26 mg

  • Fosfor 1100 mg

  • Magnesium 480 mg

Ingredienser

VETEkli.