Kungsörnen Vetekross 12 x 500 g

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100486
Vikt: 12 x 500 g
EAN: 7310130768033

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Kungsörnen Vetekross är nyckelhålsmärkt och innehåller 100 % fullkorn. Vetekross framställs av hela svenska vetekorn som klipps i bitar. Bröd med vetekross i får grov konsistens, bra tuggmotstånd och en fyllig smak. Koka upp vatten och häll över vetekrossen, låt stå i ca 3 timmar, eller blötlägg i ljummet vatten över natten. <i>För fler baktips se www.kungsornen.se </i>

Beredning / Användning

För bröd med fyllig smak och grov konsistens.Långpannebröd med skållning(16–20 bitar) 1 ½ dl vattenca 1 ½ dl Kungsörnen Vetekross3 ½ dl kallt vatten25 g smör eller margarin1 ½ tsk salt1 msk mörk (bröd) sirap1–2 msk stött anis eller fänkål50 g (1 pkt) jäst550 g (ca 10 dl) KungsörnenLantbrödsmjöl 4 Sädesslag1. Koka upp vatten och vetekrossoch häll över det i en degskål.2. Blanda i kallt vatten, matfett,salt, sirap och kryddor.3. Låt svalna till 37°C (fingervarmt).4. Smula ner jästen och rör om såatt den löser sig.5. Tillsätt mjölet, men spar ½ dl tillutbakningen.6. Arbeta degen kraftigt, 4 minutermed maskin eller den dubbla tidenför hand. Låt den jäsa underbakduk, ca 20 minuter.7. Platta ut degen med mjöladhand direkt i en smord långpanna,ca 30x40 cm. Nagga kakan med engaffel och skåra i rutor. Låt den jäsaunder bakduk, ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200°C).8. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Bryt det i bitar.
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1400 kJ

  • Energi, kcal 330 kcal

  • Fett (g) 2,5 g

  • - varav mättat fett (g) 0,5 g

  • Kolhydrat (g) 61 g

  • - varav sockerarter (g) 0,5 g

  • Fiber (g) 9,5 g

  • Protein (g) 11 g

  • Salt (g) 0 g

  • Tiamin, B1 (mg) 0,32 mg

  • Niacin (mg) 6,6 mg

  • Folsyra (µg) 40 µg

  • Magnesium (mg) 120 mg

  • Järn (mg) 3,6 mg

  • Zink (mg) 2,8 mg

Ingredienser

VETEkärnor (finklippta)