Rågsikt

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 103138 Vikt: 6x2 kg
EAN: 7310130007194
103138_KÖ-RÅGSIKT-6x2kg

Ingredienser

Vetemjöl (60 %), siktat rågmjöl (40 %), maltmjöl av korn, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

Beredning / Användning

RÅGSIKTSKAKOR 4 stycken Ingredienser: 5 dl mjölk 50 g (1 pkt) jäst 50 g smör eller margarin, rumsvarmt eller ½ dl flytande ½ dl sirap 1 ½ tsk salt 2 tsk anis och 2 tsk fänkål eller 1 msk malda pomeransskal 1,4 l (770 g) Kungsörnen Rågsikt 1. Värm mjölken till 37 ᵒC (fingervarmt). 2. Smula ner jästen i en degskål på/om 3–4 l. Häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig. Klicka i matfettet och tillsätt sirap, salt och kryddor. 3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka ej måttet. Tillsätt mjölet men spar 1 dl till utbakningen. 4. Arbeta degen kraftigt, ca 3 minuter med maskin eller ca 6 minuter för hand, tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter. 5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar och forma dem till runda bullar. 6. Kavla eller platta ut bullarna med mjölad hand till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Tag ev ut hål i mitten. 7. Lägg kakorna på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar och nagga dem med en gaffel. 8. Låt kakorna jäsa under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225 ᵒC. 9. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. 10. Låt bröden svalna på galler under bakduk. OMVANDLINGSTABELL för Rågsikt: 1 msk (15 ml)= ca 8 g 1 dl= ca 55 g 1 kkp (1 ½ dl)= ca 80 g
Vikt
6x2 kg
Art no
103138
EAN
7310130007194

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1474 kJ
  • Energi, kcal 352 kcal
  • Fett 2 g
  • - varav mättat fett 0.3 g
  • Kolhydrat 70 g
  • - varav sockerarter 0.5 g
  • Fiber 5 g
  • Protein 10 g
  • Salt 0 g