Sockerkaka

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100466 Vikt: 12x400 g
100466_KUNGSÖRNEN-SOCKERKAKA-12X420G

Ingredienser

Socker, vetemjöl, heläggspulver, skummjölkspulver, bakpulver (natriumbikarbonat, E 341, E 450), emulgeringsmedel (vegetabilisk E 471), aromämnen (vanilj, citron), salt, vetemaltmjöl, färgämne (E 101).

Beredning / Användning

Du behöver: 50 g smör (alternativt margarin), 2,25 dl vatten 1. Värm ugnen till 175°C (varmluft 160°C). Smörj och bröa en form (ca 1½ liter). 2. Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt 2,25 dl vatten och 50 g smör eller margarin, smält eller flytande. 3. Vispa till en jämn smet, och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är torr. 4. Ta kakan ur ugnen. Låt den stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den. Tips! Blanda hälften av smeten med 2 msk kakao. Varva ljus och mörk smet i en form och dra en gaffel igenom så att kakan marmoreras.
Vikt
12x400 g
Art no
100466

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1587 kJ
  • Energi, kcal 379 kcal
  • Fett 8.9 g
  • - varav mättat fett 4.9 g
  • Kolhydrat 52 g
  • - varav sockerarter 32 g
  • Fiber g
  • Protein 5.5 g
  • Salt 1 g