Vetemjöl Special EKO

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 101853 Vikt: 6x2 kg
EAN: 7310130001970
101853_EKO-VETEMJÖL-SPEC.-KRAV-6X2KG

Ingredienser

vete, vete, vete, E 300 askorbinsyra

Beredning / Användning

Rustikt lantbröd 2 stycken Ingredienser: 50 g (1 pkt) jäst 5½ dl vatten 2 msk olja 1½ tsk salt 2 dl (120 g) Kungsörnen Grahamsmjöl Ekologiskt Grahamsmjöl ca 1,1 l (680 g)) Kungsörnen Vetemjöl Special Ekologiskt 1.Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt matfett och salt. 2.Tillsätt mjölet, men spar 1 dl till utbakningen. 3.Arbeta degen kraftigt, minst 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills degen känns smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme. 4.Arbeta ner degen i degskålen och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 lika stora delar. Vik försiktigt ihop degen mot mitten, 4-5 gånger så att degen blir spänd och formas till ett runt bröd. 5.Lägg bröden på en plåt, smord eller med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. 6. Värm ugnen till 250ºC. (varmluft 225ºC). 7.Pensla bröden med kallt vatten. Skär några snitt i bröden med en vass kniv. Sänk värmen till 225ºC (varmluft 200ºC) och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. 8.Låt bröden svalna på galler under bakduk. För fler recept se www.kungsornen.se 1 msk (15 ml)=ca 9 g 1 dl =ca 60 g 1 kkp (1,5 dl)=ca 90 g
Vikt
6x2 kg
Art no
101853
EAN
7310130001970

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1447 kJ
  • Energi, kcal 346 kcal
  • Fett 1.6 g
  • - varav mättat fett 0.4 g
  • Kolhydrat 69 g
  • - varav sockerarter 0.3 g
  • Fiber 3.5 g
  • Protein 11 g
  • Salt 0 g