Gör Gott


Vikt: 10 kg

Näringsvärden per 100 g:

  • Energi kJ 1400
  • Energi kcal 330
  • Fett g 2
  • - varav mättat fett g 0,5
  • Kolhydrat g 61
  • - varav sockerarter g 1
  • Fiber g 9,4
  • Protein g 12
  • Salt g 1,3

Allergener

  • Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
  • Kräftdjur och produkter därav Nej
  • Ägg och produkter därav Nej
  • Fisk och produkter därav Nej
  • Jordnötter och produkter därav Nej
  • Soja och produkter därav Nej
  • Mjölk och produkter därav Nej
  • Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
  • Selleri och produkter därav Nej
  • Senap och produkter därav Nej
  • Sesamfrön och produkter därav Nej
  • Svaveldioxid och sulfit Nej
  • Lupin och produkter därav Nej
  • Blötdjur och produkter därav Nej
Art nr: 142008

Ingredienser:

Vetemjöl, fullkornsmjöl av råg, fullkornsmjöl av vetevetegluten, salt, rågmalt, druvsocker, emulgeringsmedel (E 472e), maltmjöl av korn, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra, amylas, xylanas).

 

 

Tillagning:

1700 g GörGott Blandning

1000 g Vatten

140 g Sirap Gul

70 g Jäst

 

Dekoration

60 g Rågmjöl Grovt

 

Bitvikt: Fristående 600 g, Hålkakor 400 g

Degtemperatur: 27°C

Degbearbetning: Något mer än VR-limpa

Liggtid: 15 minuter

Uppslagning:

Slå upp som fristående runda eller avlånga bröd.

Pensla med vatten och vänd i dekorationen.

Snitta efter rask.

Rasktid: ca 45 minuter

Avbakning: 240°C fallande till 200°C

Ånga: Normal

Baktid: Fristående 30 min, hålkakor 20 minuter

 

Bröd enligt grundrecept innehåller 39 % fullkorn

vilket motsvarar 55% av torrvikten.