Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.

Gör Gott
Näringsvärden per 100 g:
- Energi kJ 1400
- Energi kcal 330
- Fett g 2
- - varav mättat fett g 0,5
- Kolhydrat g 61
- - varav sockerarter g 1
- Fiber g 9,4
- Protein g 12
- Salt g 1,3
Allergener
- Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
- Kräftdjur och produkter därav Nej
- Ägg och produkter därav Nej
- Fisk och produkter därav Nej
- Jordnötter och produkter därav Nej
- Soja och produkter därav Nej
- Mjölk och produkter därav Nej
- Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
- Selleri och produkter därav Nej
- Senap och produkter därav Nej
- Sesamfrön och produkter därav Nej
- Svaveldioxid och sulfit Nej
- Lupin och produkter därav Nej
- Blötdjur och produkter därav Nej
Ingredienser:
Vetemjöl, fullkornsmjöl av råg, fullkornsmjöl av vete, vetegluten, salt, rågmalt, druvsocker, emulgeringsmedel (E 472e), maltmjöl av korn, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra, amylas, xylanas).
Tillagning:
1700 g GörGott Blandning
1000 g Vatten
140 g Sirap Gul
70 g Jäst
Dekoration
60 g Rågmjöl Grovt
Bitvikt: Fristående 600 g, Hålkakor 400 g
Degtemperatur: 27°C
Degbearbetning: Något mer än VR-limpa
Liggtid: 15 minuter
Uppslagning:
Slå upp som fristående runda eller avlånga bröd.
Pensla med vatten och vänd i dekorationen.
Snitta efter rask.
Rasktid: ca 45 minuter
Avbakning: 240°C fallande till 200°C
Ånga: Normal
Baktid: Fristående 30 min, hålkakor 20 minuter
Bröd enligt grundrecept innehåller 39 % fullkorn
vilket motsvarar 55% av torrvikten.