Skrållan


Vikt: 10 kg

Näringsvärden per 100 g:

  • Energi kJ 1480
  • Energi kcal 350
  • Fett g 4,5
  • - varav mättat fett g 0,6
  • Kolhydrat g 63
  • - varav sockerarter g 2
  • Fiber g 5,3
  • Protein g 12
  • Salt g 1,6

Allergener

  • Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
  • Kräftdjur och produkter därav Nej
  • Ägg och produkter därav Nej
  • Fisk och produkter därav Nej
  • Jordnötter och produkter därav Nej
  • Soja och produkter därav Nej
  • Mjölk och produkter därav Nej
  • Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
  • Selleri och produkter därav Nej
  • Senap och produkter därav Nej
  • Sesamfrön och produkter därav Nej
  • Svaveldioxid och sulfit Nej
  • Lupin och produkter därav Nej
  • Blötdjur och produkter därav Nej
Art nr: 142025

Ingredienser:

Vetemjöl, rostade vetegroddar, potatisflingor, rapsolja, socker, salt, rågmalt, vetegluten, druvsocker, emulgeringsmedel (E472e), maltmjöl av korn, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra, amylas, xylanas).

 

Tillagning:

1750 g Skrållan Blandning

1000 g Vatten

60 g Jäst

 

Bitvikt: Fristående 600 g

Formbröd 500 g

Bräck 70 g

Degtemperatur: 27°C

Degbearbetning: Något mer än VR-limpa

Liggtid: 10 minuter

Uppslagning: Slå upp avlånga bröd och lägg i

form alternativt fristående runda eller avlånga

bröd och sätt på hålplåt.

Rasktid: ca 45 minuter

Avbakning: 240°C fallande till 210°C

Ånga: Normal

Baktid: Fristående ca 25 minuter

Formbröd ca 25 minuter

Bräck ca 15 minuter

 

OBS! Näringsvärde är per 100 g Skrållan

Blandning, ej i det färdiga brödet.