Sport Extra


Vikt: 10 kg

Näringsvärden per 100 g:

  • Energi kJ 1500
  • Energi kcal 360
  • Fett g 5,9
  • - varav mättat fett g 0,6
  • Kolhydrat g 59
  • - varav sockerarter g 4,7
  • Fiber g 8,7
  • Protein g 11
  • Salt g 1,3

Allergener

  • Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
  • Kräftdjur och produkter därav Nej
  • Ägg och produkter därav Nej
  • Fisk och produkter därav Nej
  • Jordnötter och produkter därav Nej
  • Soja och produkter därav Nej
  • Mjölk och produkter därav Nej
  • Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
  • Selleri och produkter därav Nej
  • Senap och produkter därav Nej
  • Sesamfrön och produkter därav Nej
  • Svaveldioxid och sulfit Nej
  • Lupin och produkter därav Nej
  • Blötdjur och produkter därav Nej
Art nr: 142041

Ingredienser:

Vetemjöl, fullkornsmjöl av vete, siktat rågmjöl, fullkornsmjöl av råg, rapsolja, linfrö, solroskärnor, vetegroddar, salt, rågmalt, surdegspulver av råg, maltmjöl av korn, druvsocker, emulgeringsmedel (E 472e), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra, amylas, xylanas).

 

Tillagning:

1800 g SportExtra Blandning

1000 g Vatten

140 g Sirap Gul

60 g Jäst

 

Dekoration

60 g Specialråg,

30 g Linfrö

30 g Sesamfrö

 

Bitvikt: Fristående 600 g

Degtemperatur: 27°C

Degbearbetning: Något mer än VR-limpa

Liggtid: 15 minuter

Uppslagning: Slå upp korta limpor. Pensla med

vatten och vänd i dekorationen. Sätt två rader

med 3 st i varje.

Rasktid: ca 45 minuter

Avbakning: 240°C fallande till 200°C

Ånga: Mycket. Baktid: ca 30 minuter

 

Bröd enligt grundrecept innehåller 24 % fullkorn

vilket motsvarar 31 % av torrvikten.