Gotlandspasta Fusilli


Vikt: 5,5kg

Näringsvärden per 100 g:

  • Energi kJ 1500
  • Energi kcal 360
  • Fett g 2
  • - varav mättat fett g 0,5
  • Kolhydrat g 70
  • - varav sockerarter g 3,5
  • Fiber g 3,5
  • Protein g 13
  • Salt g 0,01

Allergener

  • Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
  • Kräftdjur och produkter därav Nej
  • Ägg och produkter därav Nej
  • Fisk och produkter därav Nej
  • Jordnötter och produkter därav Nej
  • Soja och produkter därav Nej
  • Mjölk och produkter därav Nej
  • Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
  • Selleri och produkter därav Nej
  • Senap och produkter därav Nej
  • Sesamfrön och produkter därav Nej
  • Svaveldioxid och sulfit Nej
  • Lupin och produkter därav Nej
  • Blötdjur och produkter därav Nej
Art nr: 142099

Ingredienser:

Mjöl av durumvete.

Råvaruursprung: durumvete från Gotland (varierande gårdar). Tillverkad i Järna, Sverige.

 

Tillagning:

Tillagning:

Vid kokning av stora mängder pasta och vid varmhållning förkorta ev koktiden ytterligare.

Koka helst i omgångar.

 

Koka så här, för bästa resultat:

1.Koka upp rikligt med vatten, gärna 10 l per kg pasta. Tillsätt 0,25 dl salt per 10 l vatten.

2.Häll pastan i det kokande vattnet. Rör om. Starta koktiden när det börjar koka/bubbla igen.

3.Koka livligt 8-9 minuter. Rör om då och då.

4.Tillsätt kallt vatten så att kokningen avstannar. Häll av vattnet.

 

Portionsanvisning

 

Portioner 1 25 100
Okokt pasta 100 g 2,5 kg 10 kg
Vatten 1 l 25 l 100 l
Salt 0,5 tsk 0,6 dl 2,5 dl