Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.

Svensk Kort Spaghetti
Näringsvärden per 100 g:
- Energi kJ 1500
- Energi kcal 360
- Fett g 2
- - varav mättat fett g 0,5
- Kolhydrat g 70
- - varav sockerarter g 3,5
- Fiber g 3,5
- Protein g 13
- Salt g 0,01
- Fosfor mg 190
- Magnesium mg 55
Allergener
- Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
- Kräftdjur och produkter därav Nej
- Ägg och produkter därav Nej
- Fisk och produkter därav Nej
- Jordnötter och produkter därav Nej
- Soja och produkter därav Nej
- Mjölk och produkter därav Nej
- Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
- Selleri och produkter därav Nej
- Senap och produkter därav Nej
- Sesamfrön och produkter därav Nej
- Svaveldioxid och sulfit Nej
- Lupin och produkter därav Nej
- Blötdjur och produkter därav Nej
Ingredienser:
Mjöl av durumvete.
Fri från ägg.
Ursprung råvara: Sverige.
Tillagning:
Koka så här, för bästa resultat:
1.Koka upp rikligt med vatten, gärna 10 l per kg pasta. Tillsätt 0,25 dl salt per 10 l vatten.
2.Häll pastan i det kokande vattnet. Rör om. Starta koktiden när det börjar koka igen.
3.Koka livligt 7-8 minuter. Rör om då och då.
4.Tillsätt kallt vatten så att kokningen avstannar. Häll av vattnet.
Tillagning:
Vid kokning av stora mängder pasta och vid varmhållning förkorta ev koktiden ytterligare.
Koka helst i omgångar.
Portionsanvisning
Portioner | 1 | 25 | 100 |
Okokt pasta | 100 g | 2,5 kg | 10 kg |
Vatten | 1 l | 25 l | 100 l |
Salt | 0,5 tsk | 0,6 dl | 2,5 dl |