Kungsörnen Matkorn 9 kg


Vikt: 9 kg

Näringsvärden per 100 g:

  • Energi kJ 1400
  • Energi kcal 340
  • Fett g 2,5
  • - varav mättat fett g 0,5
  • Kolhydrat g 64
  • - varav sockerarter g 1
  • Fiber g 11
  • Protein g 9
  • Salt g 0
  • Tiamin B1 (mg) 0,32
  • Niacin mg 5,6
  • Vitamin B6 mg 0,32
  • Kalium mg 356
  • Fosfor mg 278
  • Magnesium mg 63
  • Järn mg 3,5
  • Zink mg 1,7

Allergener

  • Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
  • Kräftdjur och produkter därav Nej
  • Ägg och produkter därav Nej
  • Fisk och produkter därav Nej
  • Jordnötter och produkter därav Nej
  • Soja och produkter därav Nej
  • Mjölk och produkter därav Nej
  • Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
  • Selleri och produkter därav Nej
  • Senap och produkter därav Nej
  • Sesamfrön och produkter därav Nej
  • Svaveldioxid och sulfit Nej
  • Lupin och produkter därav Nej
  • Blötdjur och produkter därav Nej
Art nr: 141191

Ingredienser:

Korn, ångpreparerat (100% fullkorn).

 

Tillagning:

KOKA I KASTRULL ELLER KOKGRYTA, KOKTID CA 12 MINUTER:

1. Mät upp Matkorn, vatten och salt i en gryta.

2. Koka upp och låt koka livligt, utan lock, i ca 12 minuter. Rör om då och då.

 

KOKA I UGN, KOKTID CA 25 MINUTER:

1. Mät upp Matkorn, vatten och salt i låga bleck utan lock. Ett bleck (GN 1/1, 65 mm) rymmer 40 portioner.

2. Koka i ugn i 200°C, ca 25 minuter.

Tiden kan variera beroende på typ av ugn.

 

TIPS!

Varmhåll i kantiner/bleck med lock i värmeskåp.

Rör om före servering.

 

PORTIONSANVISNING

Portion Okokta Matkorn, ca Vatten Salt

1 35 g = ½ dl 2 ½ dl ½ krm

10 350 g = 5 dl 2 liter 1 tsk

40 1,4 kg = 2 liter 3 liter 4 tsk

100 3,5 kg = 5 liter 8 liter ½ dl