Lasagnette KRAV-märkt


Vikt: 5 kg

Näringsvärden per 100 g:

  • Energi kJ 1500
  • Energi kcal 360
  • Fett g 1,5
  • - varav mättat fett g 0
  • Kolhydrat g 71
  • - varav sockerarter g 2,8
  • Fiber g 3,5
  • Protein g 12
  • Salt g 0,01

Allergener

  • Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
  • Kräftdjur och produkter därav Nej
  • Ägg och produkter därav Nej
  • Fisk och produkter därav Nej
  • Jordnötter och produkter därav Nej
  • Soja och produkter därav Nej
  • Mjölk och produkter därav Nej
  • Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
  • Selleri och produkter därav Nej
  • Senap och produkter därav Nej
  • Sesamfrön och produkter därav Nej
  • Svaveldioxid och sulfit Nej
  • Lupin och produkter därav Nej
  • Blötdjur och produkter därav Nej
Art nr: 141978

Ingredienser:

Mjöl av durumvete*.

*KRAV-ekologisk ingrediens. KRAV-certifiering: KIWA

 

Fri från ägg.

 

Tillagning:

Tillagningsrecept för Pastagratäng med kassler:

25 portioner

(ca 325 g gratäng per portion)

 

1,75 kg Kungsörnen Lasagnetter KRAV

1,25 kg Kassler, tärnad

3,5 liter Mjölk (3 %)

3,5 liter Matlagningsgrädde (15 %)

1 msk Svartpeppar

1,5 tsk Salt

 

Strö den okokta pastan direkt i blecket.

Tillsätt tärnad kassler och rör om.

Blanda mjölk, grädde, peppar och salt. Häll gräddmjölken över pastan och kasslern.

Grädda i kombiugn 175°C, ½ fläkt i 35-40 minuter.

Gratängen ska ha en gyllenbrun färg och vara lite lös som ny gräddad, konsistensen blir fastare under varmhållning.

 

Pastan kan även serveras kokt!

 

 

Portionsanvisning      
Portioner Okokt pasta ca    
1 70 g    
10 700 g    
25 1,75 kg    
100 7 kg