Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.

Svensk Lasagnette
Näringsvärden per 100 g:
- Energi kJ 1500
- Energi kcal 360
- Fett g 2
- - varav mättat fett g 0,5
- Kolhydrat g 70
- - varav sockerarter g 3,5
- Fiber g 3,5
- Protein g 13
- Salt g 0,01
- Fosfor mg 190
- Magnesium mg 55
Allergener
- Spannmål som innehåller gluten samt produkter därav Ja
- Kräftdjur och produkter därav Nej
- Ägg och produkter därav Nej
- Fisk och produkter därav Nej
- Jordnötter och produkter därav Nej
- Soja och produkter därav Nej
- Mjölk och produkter därav Nej
- Nötter, dvs mandel , hasselnöt , valnöt , cashewnöt , pekannöt , paranöt , pistaschmandel , makadamianöt och Queenslandsnöt och produkter därav Nej
- Selleri och produkter därav Nej
- Senap och produkter därav Nej
- Sesamfrön och produkter därav Nej
- Svaveldioxid och sulfit Nej
- Lupin och produkter därav Nej
- Blötdjur och produkter därav Nej
Ingredienser:
Mjöl av durumvete.
Fri från ägg.
Ursprung råvara: Sverige.
Tillagning:
Tillagningsrecept för Pastagratäng med kassler:
25 portioner
(ca 325 g gratäng per portion)
1,75 kg Kungsörnen Lasagnetter
1,25 kg Kassler, tärnad
3,5 liter Mjölk (3 %)
3,5 liter Matlagningsgrädde (15 %)
1 msk Svartpeppar
1,5 tsk Salt
Strö den okokta pastan direkt i blecket.
Tillsätt tärnad kassler och rör om.
Blanda mjölk, grädde, peppar och salt. Häll gräddmjölken över pastan och kasslern.
Grädda i kombiugn 175°C, ½ fläkt i 35-40 minuter.
Gratängen ska ha en gyllenbrun färg och vara lite lös som ny gräddad, konsistensen blir fastare under varmhållning.
Pastan kan även serveras kokt!
Portionsanvisning | |||
Portioner | Okokt pasta ca | ||
1 | 70 g | ||
10 | 700 g | ||
25 | 1,75 kg | ||
100 | 7 kg |