Asiatisk bönboll med röd linsgryta och ris

Bönbollarna serveras med en klassisk, lite tjockare linsgryta med potatis smaksatt med spiskummin, curry och vitlök. I stället för ris kan grytan och bollarna serveras tillsammans med Kungsörnen tunnpannkaka som wrap.


Ingredienser

10 portioner
  • 450 g ris

Röd linsgryta

  • 250 g gul lök
  • 40 g vitlök
  • 10 g curry
  • 10 g spiskummin
  • 75 g tomatpuré
  • 1 l kokosmjölk
  • 1,25 l vatten
  • 75 g grönsaksbuljong
  • 450 g GoGreen röda linser
  • 1 kg potatis
  • 50 ml limesaft
  • 20 ml honung
  • Olja till stekning
  • Salt och cayennepeppar
  • 1 kg GoGreen asiatisk bönboll
  • Limeklyftor till servering

Så här gör du

  1. Koka riset.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja tillsammans med kryddor och tomatpuré. Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaks-buljong och linser. Skala och skär potatisarna i 2×2 cm stora tärningar. Koka ca 15–20 min eller tills potatis och linser är mjuka. Smaka av med limesaft, honung, salt och cayennepeppar.
  3. Tillaga bönbollarna enligt anvisning på förpackningen. Servera tillsammans med linsgrytan, riset eller pannkakor och limeklyftor.

Vad tycker du?