Grahamsbröd


Ingredienser

5 bröd
  • 1100 g Veteplus matbrödsbas (art 142029)
  • 1100 g Grahamsmjöl (art nr 102776)
  • 40 g jäst (blå)
  • 1280 g vatten

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare.
  2. Häll vatten över jästen och tillsätt sedan övriga ingredienser.
  3. Blanda 6 minuter på lägre hastighet och 3 minuter på högre hastighet.
  4. Låt degen vila i 20 minuter, degen bör vara 27 grader.
  5. Väg upp varje bröd a 700 gram och forma bröden och lägg i ett sprayat bleck med sprayfett mellan varje bröd så dom inte klibbar ihop.
  6. Låt vila över natten i kylen.
  7. Baka av brödet i ugnen på 200 grader i ca 40-45 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
  8. Låt svalna och servera.

Vad tycker du?