Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Grahamsbröd
Ingredienser
5 bröd- 1100 g Veteplus matbrödsbas (art 142029)
- 1100 g Grahamsmjöl (art nr 102776)
- 40 g jäst (blå)
- 1280 g vatten
Så här gör du
- Smula ner jästen i en degblandare.
- Häll vatten över jästen och tillsätt sedan övriga ingredienser.
- Blanda 6 minuter på lägre hastighet och 3 minuter på högre hastighet.
- Låt degen vila i 20 minuter, degen bör vara 27 grader.
- Väg upp varje bröd a 700 gram och forma bröden och lägg i ett sprayat bleck med sprayfett mellan varje bröd så dom inte klibbar ihop.
- Låt vila över natten i kylen.
- Baka av brödet i ugnen på 200 grader i ca 40-45 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
- Låt svalna och servera.