Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Grovt matbröd
Ingredienser
5 bröd- 1550 g Extra Bagerivetemjöl (art nr 141744)
- 775 g Veteplus Matbrödsbas (art nr 142029)
- 390 g Grahamsmjöl (art nr 102776)
- 380 g Rågmjöl grovt (art nr 142061)
- 25 g jäst (blå)
- 75 g ljus sirap
- 1800 g vatten
Så här gör du
- Smula ner jästen i en degblandare.
- Häll vatten över jästen och tillsätt sedan övriga ingredienser.
- Blanda 6 minuter på lägre hastighet och 3 minuter på högre hastighet.
- Låt degen vila i 20 minuter, degen bör vara 27 grader.
- Väg upp varje bröd a 1000 gram och forma bröden och lägg i ett sprayat bleck med sprayfett mellan varje bröd så dom inte klibbar ihop.
- Låt vila över natten i kylen.
- Baka av brödet i ugnen på 200 grader i ca 65-70 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
- Låt svalna och servera.