Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Hamburgerbröd
Ingredienser
44 bröd- 1000 g Extra Bagerivetemjöl (art nr 141744)
- 1000 g Veteplus Matbrödsbas (art nr 142029)
- 260 g margarin
- 136 g strösocker
- 136 g jäst (blå)
- 1000 g vatten
Så här gör du
- Smula ner jästen i en degblandare.
- Häll vatten över jästen och tillsätt sedan övriga ingredienser.
- Blanda 6 minuter på lägre hastighet och 5 minuter på högre hastighet.
- Väg upp degbitar om 80 gram och låt vila 10 minuter.
- Riv degbitarna runda och lägg på bakplåtspapper. Låt vila i 10 minuter.
- Platta till bullarna till ca 1,5 cm tjocklek. Lägg i bleck och plasta blecken.
- Låt vila över natten i kylen.
- Låt degen stå ute i rumstemperatur i ca 30 minuter innan gräddning.
- Baka av bröden i ugn på varmluft i 220 grader i ca 8-10 minuter. Tillför 10% ånga för en fin yta.