OBS, tävlingen har avslutats.

Vinnare av tävlingen

SVERIGES HÅLLBARASTE BRÖD

Pia Lagerqvist, Höganäs förskola i Uppsala 

Morotsbröd med potatis på långjäsning

Pia berättar:

Min bakgrund är från Thailand och vi är väldig snåla att kasta maten. Därför jag har lärt mig att använda rotfrukter eller grönsaker. Skalet från rotfrukterna mixade jag och blandade i degen. Grönsaker som blivit över från lunchen kan man alltid mixa, tex potatis/ soppa. Jag har bakat på långjäsning i 3 år nu i skolköket. Mitt recept innehåller väldig lite av torrjäst och brödet ger väldigt bra smak nästan som surdeg smak. 

Jag använder svenska råvaror som Uppsala kommun har på anbud hos leverantör.

Top fem i tävlingen bestod av:

  • Anki Cida, Grosvadsskolan i Finspång
  • Pia Lagerqvist, Höganäs förskola i Uppsala
  • Helena Nerén, Geijers Förskola i Sundsvall
  • Cecilia Larsson, Hallängens förskola i Nynäshamn
  • Metallen Kök i Finspång

STORT GRATTIS!!