Vi är Lantmännen, 18 000 bönder som plöjer, harvar, sår och skördar. När du väljer våra produkter så väljer du att stötta det svenska lantbruket och hjälper till att fylla det svenska skafferiet för en lång tid framöver.

YouTube preview

Upptäck vårt svenska skafferi

Svensk havre, frukostens bästa vän

En riktigt bra frukost är svår att slå. Riktigt bra havre är inte heller så lätt att överträffa. Och i Mälardalen, där vågar vi påstå att Sveriges mest oslagbara havre odlas. Här är förhållandena perfekta, och därför odlas en stor del av vår havre här. Sen tar vi havren till vår kvarn i Järna där de valsas till havregryn, fyllt med fiber och med 100% fullkorn. Men det är inte allt. Skalen från vår havre gör vi faktiskt om till bränsle som sen driver hela fabriken samt en del bostäder i närheten av fabriken. 

Våra svenska pannkakor

En gyllenbrun klassiker. Finns det något enklare att älska än en pannkaka? Vårt sortiment sträcker sig från det tunna originalet till den fylliga raggmunken, och mer däremellan. Gjorda på mjölk, ägg och mjöl från Sverige, stekta i svensk rapsolja och tillagade i vår pannkaksfabrik i Laholm är våra pannkakor en självklar del i det svenska skafferiet. 

Det svenska baljväxtriket

Fler och fler väljer idag vegetariskt och baljväxter har kanske aldrig varit en så självklar del av svensk matlagning som idag. Men för Lantmännen är varken bönor eller ärtor något nytt. I den kalkrika marken på Öland odlar vi svarta, vita, bruna och kidneybönor. Tillsammans med våra gula ärtor från bland annat Östergötland kan du vara trygg med att du får närodlade råvaror när du väljer våra produkter.

Italienska på svenska

Spaghetti, tagliatelle, farfalle, penne. Det sägs att kärt barn har många namn, och när det kommer till pasta förstår vi verkligen varför. Vi har faktiskt själva lagt till ett på listan: Gotlandspasta. Världens enda helt svenska pasta. Gjord på 100% gotländskt durumvete och tillverkad i Järna. Det må ha sitt ursprung i andra delar i världen, men idag är pasta en självklar del av det svenska skafferiet.