Vetekross

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100486 Vikt: 12x500 g
EAN: 17310130768030
404853 100486 250075 KOE Vetekross 500g_1_web

Ingredienser

Vetekärnor (finklippta).

Beredning / Användning

För bröd med fyllig smak och grov konsistens. Långpannebröd med skållning(16–20 bitar) 1 ½ dl vatten ca 1 ½ dl Kungsörnen Vetekross 3 ½ dl kallt vatten 25 g smör eller margarin 1 ½ tsk salt 1 msk mörk (bröd) sirap 1–2 msk stött anis eller fänkål 50 g (1 pkt) jäst 550 g (ca 10 dl) Kungsörnen Lantbrödsmjöl 4 Sädesslag 1. Koka upp vatten och vetekross och häll över det i en degskål. 2. Blanda i kallt vatten, matfett, salt, sirap och kryddor. 3. Låt svalna till 37°C (fingervarmt). 4. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig. 5. Tillsätt mjölet, men spar ½ dl till utbakningen. 6. Arbeta degen kraftigt, 4 minuter med maskin eller den dubbla tiden för hand. Låt den jäsa under bakduk, ca 20 minuter. 7. Platta ut degen med mjölad hand direkt i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Nagga kakan med en gaffel och skåra i rutor. Låt den jäsa under bakduk, ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200°C). 8. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Bryt det i bitar.
Vikt Art no EAN
12x500 g 100486 17310130768030

Observera att informationen här på webben kan skilja sig från det som står på förpackningen. För att säkerställa rätt information, utgå alltid från det som står på den fysiska förpackningen. Kontakta gärna oss vid eventuella frågor eller synpunkter.

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1206 kJ
  • Energi, kcal 288 kcal
  • Fett 2.5 g
  • - varav mättat fett 0.5 g
  • Kolhydrat 61 g
  • - varav sockerarter 0.5 g
  • Fiber 9.5 g
  • Salt 0 g
  • Tiamin, B1 0.32 mg
  • Niacin 6.6 mg