Svenskt ärtbröd

Finalist: Anna Jansson, Kristianstad. 

Annas kommentar till receptet: Vår klimatbesparande hemlagade gulärtsfalafel och grönsakerna har vi tagit hand om från gårdagen lunch. Funkar även bra att frysa då de blir ett saftigt bröd.


Ingredienser

  • 300 g mixade falafel på gula ärtor
  • 200 g grönkål, morot o solrosfrö
  • 1 dl olja
  • 1 L vatten
  • 4 pkt jäst
  • 300 g grahamsmjöl
  • 1200 g vetemjöl special
  • 1 msk salt

 

Så här gör du

  1. Mixa falafel och grönsaker Blanda mjöl & salt.
  2. Tillsätt tempererat vatten och olja till jästen.
  3. Rör ner det mixade plus mjölet.
  4. Låt jäsa 45 min.
  5. Baka ut o fördela på 2 bleck
  6. Jäs 40 min. Grädda ca 20 minuter på 165° C.
  7. Direktdeg.

Vad tycker du?