Vampyrbröd

Finalist: Cherie Gotthardsson, Hässleholm. 

Cheries kommentar till receptet: Blodkorven och de stekta äpplen blev över från lunchserveringen och skulle annars behöva kastas. Sen använder jag ekologiska och svenska råvaror i största möjliga mån.


Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 180 g rågsikt
  • 120 g grahamsmjöl
  • 105 g linfrö
  • 105 g vetekross
  • 75 g solroskärnor
  • 9 g salt
  • 23 g bikarbonat
  • 280 g sirap
  • 1000 g filmjölk
  • 400 g blodkorv
  • 50 g smörstekt äpple & rödkål

 

Så här gör du

  1. Mixa eller riv blodkorven.
  2. Blanda alla ingredienser väl. Klä två 1½ L-formar med bakplåtspapper och fördela smeten i formarna.
  3. Baka i ugnen på 165 grader i ca 1 timme tills innertemperaturen är 96° C.

Vad tycker du?