Linssoppa med ingefära, curry och pasta


Ingredienser

  • 200 g gul lök, finhackad
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 msk spiskummin
  • 3 L grönsaksbuljong
  • 500 g GoGreen krossade tomater
  • 3 dl GoGreen röda linser
  • 500 g Frigodan morotsbrunoise
  • 300 g Kungsörnen Fusilli (pastaspiraler)
  • Olja till stekning
  • salt, svartpeppar
  • Yoghurt, gärna mixad med fetaost, att ringla över örtgrönt tex oregano eller koriander till garnering

Så här gör du

  1. Fräs löken mjuk i olja ca 5 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs lite till. Tillsätt buljong, tomater och linser och koka ca 10 minuter.
  2. Tillsätt brunoisen och koka ytterligare 5 minuter tills grönsakerna och linserna är helt mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ned i soppan. Servera soppan med en klick yoghurt och garnera med örter.

Vad tycker du?