Pasta Bolognese "Beanstyle"


Ingredienser

10 portioner
  • 1000 gr Egen bönmassa av kidney eller bruna bönor, GoGreen
  • 1600 gr Passerade tomater
  • 4 dl Grönsaksbuljong
  • 200 gr Hackad gul lök
  • 100 gr Tomatpuré
  • 2,5 dl Olivolja
  • 50 gr Vitlök
  • 25 gr Hackad chili
  • Krydda: Basilika, Oregano, Timjan, salt, peppar, paprikapulver
  • Pasta: 1000 gr Cellentani VF, Kungsörnen

Så här gör du

Pasta:
Kokas enligt anvisningar på förpackningen

Bönmassa:
Blötlägg valfri böna i 12 timmar, koka dem i ugnen 25 minuter(ånga) i dubbla mängden vatten. Häll av bönorna och kallspola dem. Riv sedan bönorna på fina rivjärnet i Hälldemaskinen.

Sås:
Bryn bönmassan tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré och chili.
Tillsätt buljong samt passerade tomater och låt koka på svag värme i ca. 20 minuter.
Krydda enligt egen smak.

Servera såsen med kokt pasta, toppa med riven ost.


Vad tycker du?