Pasta med ratatouille, fetostcremé med vita bönor samt citronpicklad rödlök


Ingredienser

10 portioner

Sås: 

  • 800 gr  Passerade tomater
  • 800 gr  Zucchini
  • 800 gr  Aubergine
  • 320 gr  Hackad gul lök
  • 300 gr  Röd paprika
  • 4 dl  Grönsaksbuljong
  • 2 dl  olivolja
  • 55 gr  Vitlök, hackad
  • Krydda:  Basilika, Oregano, timjan, salt och peppar

Cremé: 

  • 600 gr  Vita bönor, kokta, GoGreen
  • 600 gr  Fetaost
  • 5 dl  Cremé fraiche

Rödlök: 

  • 100 gr  Tunt skivad rödlök i lite salt
  • 2 msk  Citronsaft
  • 1 msk  Olivolja

Pasta: 

  • 1000 gr  Penne VF KRAV, Kungsörnen

Så här gör du

Sås:
Tärna grönsakerna i 1 cm stora kvadrater.
Hetta upp en kastrull med olja, fräs samtliga grönsaker till glansighet uppstår.
Tillsätt grönsaksbuljong och passerade tomater och låt koka på svag värme i 15 minuter.
Krydda upp din ratatouille efter egen smak.

Cremé:
Mixa Fetaost, bönor samt cremé fraiche slätt, smaka av.

Picklad rödlök:
Skiva rödlöken fint och arbeta in lite salt i den, tillsätt citronsaft och olja.  Blanda ihop och låt stå i ca. 15 minuter.

Pasta:
Koka pasta och servera med sås och tillbehör.


Vad tycker du?