Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Pasta med ratatouille, fetostcremé med vita bönor samt citronpicklad rödlök
Ingredienser
10 portionerSås:
- 800 gr Passerade tomater
- 800 gr Zucchini
- 800 gr Aubergine
- 320 gr Hackad gul lök
- 300 gr Röd paprika
- 4 dl Grönsaksbuljong
- 2 dl olivolja
- 55 gr Vitlök, hackad
- Krydda: Basilika, Oregano, timjan, salt och peppar
Cremé:
- 600 gr Vita bönor, kokta, GoGreen
- 600 gr Fetaost
- 5 dl Cremé fraiche
Rödlök:
- 100 gr Tunt skivad rödlök i lite salt
- 2 msk Citronsaft
- 1 msk Olivolja
Pasta:
- 1000 gr Penne VF KRAV, Kungsörnen
Så här gör du
Sås:
Tärna grönsakerna i 1 cm stora kvadrater.
Hetta upp en kastrull med olja, fräs samtliga grönsaker till glansighet uppstår.
Tillsätt grönsaksbuljong och passerade tomater och låt koka på svag värme i 15 minuter.
Krydda upp din ratatouille efter egen smak.
Cremé:
Mixa Fetaost, bönor samt cremé fraiche slätt, smaka av.
Picklad rödlök:
Skiva rödlöken fint och arbeta in lite salt i den, tillsätt citronsaft och olja. Blanda ihop och låt stå i ca. 15 minuter.
Pasta:
Koka pasta och servera med sås och tillbehör.