Pasta Puttanesca med vita bönor


Ingredienser

10 portioner

Sås: 

  • 800 gr  Passerade tomater
  • 500 gr  Vita bönor kokta, GoGreen
  • 200 gr  Hackad lök
  • 150 gr  Kapris
  • 120 gr  Skivade svarta oliver
  • 0,5 dl  Olivolja
  • 50 gr  Vitlök
  • 30 gr  Hackad persilja
  • 15 gr  Färsk chili
  • 10 st  Sardellfileér i olja
  • 2 dl  Vatten

Pasta: 

  • 1000 gr  Penne VF, Kungsörnen
  •   Kokas enligt anvisningar på förpackningen

Så här gör du

  1. Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningarna för kokning i ugn i ca. 45minuter.
  2. Skiva svarta urkärnade oliver.
  3. Hacka lök, vitlök, chili samt sardeller fint.
  4. Hetta upp en kastrull med olivolja samt lite olja från sardellerna.
  5. Fräs grönsakshacket och sardellerna tills sardellerna har "smält" ut i oljan.
  6. Tillsätt vatten samt de passerade tomaterna.
  7. Låt koka upp tillsammans med de kokta bönorna, kapris samt oliverna.
  8. Låt såsen koka på svag värme i ca. 10 minuter strö sedan hackad persilja över såsen.
  9. Servera med nykokt pasta.

TIPS!

Uteslut sardellerna och tillsätt extra kapris för sältan om ni önskar en vegetarisk sås.


Vad tycker du?