Svampfalafel med Srirachayoghurt


Ingredienser

30 bollar

Falafel: 

  • 480 gr  Gula ärtor kokta, GoGreen
  • 200 gr  Champinjoner
  • 100 gr  Schalottenlök
  • 50 gr  Salladslök
  • 40 gr  Havregryn, AXA
  • 27 gr  Majsstärkelse
  • 20 gr  Vitlök
  • 1 msk  Sriracha
  • 1 msk  Olja
  • Salt
  • Olja till stekning, rikligt

Sås: 

  • 1,5 dl  Matlagningsyoghurt
  • 2 msk  Sriracha
  • 1 tsk  Limejuice
  • Salt

Så här gör du

  1. Blötlägg och koka ärtorna mjuka, kyl ner.
  2. Skiva champinjoner, lök och vitlök. Bryn på medelhög värme.
  3. Skiva salladslök.
  4. Mixa ärtor med svampfräset och havregrynen till en slät smet.
  5. Blanda i övriga ingredienser och forma bollar som sedan stekes på medelhög värme till fin färg.
  6. Ingredienserna till såsen blandas och serveras. Doppa falafeln i såsen och njut! Här har du har ett perfekt komplement till plockmatsbuffén.

Tips!
Vid större produktion kan schalottenlök samt salladslök bytas ut mot fryst hackad gul lök samt fryst gräslök.


Vad tycker du?