Durumvetemjöl

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100319
Vikt: 10x1 kg
EAN: 17310130011198

100319_DURUMVETEMJÖL-10X1KG
Siktat durumvetemjöl, en vetesort med hög halt av glutenprotein och med en gulare färg jämfört med traditionellt vete. Durumvetemjöl passar utmärkt till pasta, sega bröd med långa jästider som t ex Ciabatta och Focaccia och pizza.
Vikt Art no EAN
10x1 kg 100319 17310130011198

Beredning / Användning

Toscanskt bröd med soltorkade tomater (3 stycken) 50 g (1 pkt) jäst 5 dl ljummet vatten, (37°C) ca 5 dl (325 g) Kungsörnen Vetemjöl av Durum ca 7 ½ dl (450 g) Kungsörnen Vetemjöl av Fint Kärnvete Fyllning: 2 dl (15–20 st) blötlagda, hackade soltorkade tomater, 3–4 msk olivolja, 2–3 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk salt, 1 tsk timjan Garnering: olivolja, 1 tsk timjan, ev flingsalt 1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt mjölet men spar ½ dl av kärnvetemjölet till utbakningen. 2. Arbeta degen tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. 3. Jäs under bakduk, 30–40 minuter till dubbel storlek. 4. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar och kavla ut dem till rektangulära kakor, ca 20x30 cm. 5. Rör ihop fyllningen och fördela den över kakorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. 6. Skåra dem med en vass kniv. Låt jäsa ca 30 min. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200°C) . 7. Pensla med olja och strö över timjan och ev flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter. 8. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. TIPS! Strö dina plåtar eller sätt din surdeg med durumvetemjöl nästa gång. Utgå från en färdig rågsur, tillsätt durum, vatten och låt stå til nästa dag. Upprepa en gång. För fler recept se www.kungsornen.se
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1435 kJ
  • Energi, kcal 343 kcal
  • Fett 2 g
  • - varav mättat fett 0.3 g
  • Kolhydrat 66 g
  • - varav sockerarter 0.4 g
  • Fiber 4.4 g
  • Protein 12 g
  • Salt 0 g
Ingredienser

Siktat durumvetemjöl.