Grahamsgryn

Mjöl, gryn & mixer, AXA
Art no: 103280
Vikt: 10x900g
EAN: 7310130008191

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Grahamsgryn, framställs av vetets kärna med en stor del av kli och grodd kvar. Bra till gröt och bakning.

Beredning / Användning

GRÖT Portion Grahamsgryn Mjölk Vatten Salt I kastrull 1 ½ dl 1¼ dl 1¼ dl ½ krm 2 1 dl 2½ dl 2½ dl 1 krm 4 2 dl 5 dl 5 dl ½ tsk I mikro 1 ½ dl 1¼ dl 1¼ dl ½ krmGör grahamsgröten så härI kastrull: 1.Koka upp mjölk, vatten och salt i en kastrull.2.Vispa i grynen och låt gröten koka upp.3.Koka sedan på svag värme i ca 5 minuter. Rör om då och då.4.Servera gröten med mjölk och kanel, sylt eller mos.I mikro: 1.Häll upp mjölk, vatten och salt i en stor djup tallrik.2.Tillaga på hög effekt (750W) i ca 2 minuter.3.Tillsätt grynen under vispning.4.Tillaga utan lock på hög effekt (750W) i ca 1 minut.5.Vispa. Fortsätt tillagningen på medeleffekt i ca 5 minuter.6.Rör om och servera. Obs! Tänk på att tallriken blir het.
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1400 kJ

  • Energi, kcal 330 kcal

  • Fett (g) 2,5 g

  • - varav mättat fett (g) 0,3 g

  • - varav enkelomättade fettsyror (g) 0,4 g

  • - varav fleromättade fettsyror (g) 1,0 g

  • Kolhydrat (g) 61 g

  • - varav sockerarter (g) 0,5 g

  • Fiber (g) 11 g

  • Protein (g) 10 g

  • Salt (g) 0 g

  • Tiamin, B1 (mg) 0,4 mg

  • Niacin (mg) 5,7 mg

  • Fosfor (mg) 350 mg

  • Magnesium (mg) 130 mg

  • Järn (mg) 5,0 mg

Ingredienser

grahamsgryn (VETE)