Grahamsmjöl EKO

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 101230 Vikt: 10x1 kg
EAN: 7310130000461
404858 101230 248419 Koe Eko Grovmalt Grahamsmjöl 1kg_1_web

Ingredienser

fullkornsvetemjöl* (graham). 100 % fullkorn.*KRAV-ekologisk.

Beredning / Användning

För grovt bröd, pajdeg, pizza eller pannkaka. GRAHAMSBULLAR Ca 15 bullar Ingredienser: 3 dl mjölk 50 g (1 pkt) jäst 50 g smör eller margarin, rumsvarmt eller ½ dl flytande ½ dl sirap ½ tsk salt 1 tsk malda pomeransskal Ca 5 dl (300g) Kungsörnen Grovmalt mjöl Graham Ekologiskt Ca 3 ½ dl (210g) Kungsörnen Vetemjöl Ekologiskt Garnering: Solros-, valmo- eller sesamfrön 1 Värm mjölken 37*C (fingervarmt). 2 Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig. 3 Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (te av mer mjöl) tills den känns smidig. 4 Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min. 5 Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 15 delar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt dem jäsa 30-40 min. Värm ugnen till 225*C (varmluft 200*C). 6 Pensla bullarna med vatten och strö över önskad garnering. Grädda mitt i ungen, 12-15 min. 7 Låt bullarna svalna på galler under bakduk. För fler recept se www.kungsornen.se Omvandlingstabell: 1 msk (15ml) = ca 9 g 1 dl = ca 60 g 1kkp (1 ½ dl) = ca 90 g
Vikt
10x1 kg
Art no
101230
EAN
7310130000461

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1393 kJ
  • Energi, kcal 333 kcal
  • Fett 2.2 g
  • - varav mättat fett 0.5 g
  • Kolhydrat 61 g
  • - varav sockerarter 0.6 g
  • Fiber 11 g
  • Protein 11 g
  • Salt 0 g