Grahamsmjöl EKO

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 101230
Vikt: 10x1 kg
EAN: 7310130000461

404858 101230 248419 Koe Eko Grovmalt Grahamsmjöl 1kg_1_web
Kungsörnens Ekologiska Grahamsmjöl är malt av hela vetekornet i våra lokala kvarnar och kommer från svenska ekologiska gårdar. Grahamsmjöl är en fullkornsprodukt som ger en lite nötig smak. Det passar perfekt till grövre brödtyper såsom skorpor och knäckebröd, pajdeg, pizza och pannkaka.
Vikt Art no EAN
10x1 kg 101230 7310130000461

Beredning / Användning

För grovt bröd, pajdeg, pizza eller pannkaka. GRAHAMSBULLAR Ca 15 bullar Ingredienser: 3 dl mjölk 50 g (1 pkt) jäst 50 g smör eller margarin, rumsvarmt eller ½ dl flytande ½ dl sirap ½ tsk salt 1 tsk malda pomeransskal Ca 5 dl (300g) Kungsörnen Grovmalt mjöl Graham Ekologiskt Ca 3 ½ dl (210g) Kungsörnen Vetemjöl Ekologiskt Garnering: Solros-, valmo- eller sesamfrön 1 Värm mjölken 37*C (fingervarmt). 2 Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig. 3 Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (te av mer mjöl) tills den känns smidig. 4 Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min. 5 Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 15 delar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt dem jäsa 30-40 min. Värm ugnen till 225*C (varmluft 200*C). 6 Pensla bullarna med vatten och strö över önskad garnering. Grädda mitt i ungen, 12-15 min. 7 Låt bullarna svalna på galler under bakduk. För fler recept se www.kungsornen.se Omvandlingstabell: 1 msk (15ml) = ca 9 g 1 dl = ca 60 g 1kkp (1 ½ dl) = ca 90 g
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1393 kJ
  • Energi, kcal 333 kcal
  • Fett 2.2 g
  • - varav mättat fett 0.5 g
  • Kolhydrat 61 g
  • - varav sockerarter 0.6 g
  • Fiber 11 g
  • Protein 11 g
  • Salt 0 g
Ingredienser

fullkornsvetemjöl* (graham). 100 % fullkorn.*KRAV-ekologisk.