Grovt Rågmjöl EKO

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 101229
Vikt: 10x1 kg
EAN: 17310130000451

404859 101229 248417 KOE Eko Grovmalt Rågmjöl 1 kg_1_web
Kungsörnens Ekologiska Grovmalda Rågmjöl passar perfekt för grövre bröd och knäckebröd då det ger en tydlig smak av råg. Det kan också med fördel användas till surdeg, skållning eller gröt. Mjölet är grovmalt av hela rågkorn i våra lokala kvarnar.
Vikt Art no EAN
10x1 kg 101229 17310130000451

Beredning / Användning

Knubbiga Surdegsbröd 4 bröd Ingredienser: 13 dl ljummet vatten, 37ᵒC ca 1,3 l (700 g) Kungsörnen Grovt Rågmjöl Eko ca 2 l (1,1 kg) Kungsörnen Vetemjöl Special Eko 1½ dl surdeg 25 g smör eller margarin, rumsvarmt 25 g (½ pkt) jäst 1½ msk salt 1 msk sirap 1 msk stött kummin 1. Häll vattnet i en degbunke. Blanda ner alla ingredienser men spar 1 dl av Vetemjöl Special till utbakningen. 2. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig. 3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme. 4. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Forma varje del till en fyrkantig limpa. Lägg alla fyra limpor i en smord långpanna, en i varje hörn. Pensla med vatten och strö över rågmjöl. 5. Värm ugnen till 200ᵒC. 6. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. 7. Låt limporna kallna på galler under bakduk. Omvandlingstabell: 1 msk (15 ml) = ca 9 g 1 dl = ca 60 g 1kkp (1½dl) = ca 90 g
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1349 kJ
  • Energi, kcal 322 kcal
  • Fett 1.9 g
  • - varav mättat fett 0.3 g
  • Kolhydrat 60 g
  • - varav sockerarter 0.9 g
  • Fiber 16 g
  • Protein 7.7 g
  • Salt 0 g
Ingredienser

Rågmjöl*, 100% fullkorn.*KRAV-ekologisk