Kornmjöl

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100357
Vikt: 6 x 1,5 kg
EAN: 7310130763106

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Det här mjölet är malt av grovskalat korn i vår Malmökvarn. Mjölet är rikt på fiber och har en tydlig kornsmak vilket gör att det passar bra till tunnbröd, knäckebröd eller palt. Korn passar utmärkt för matbröd som inte kräver så mycket volym och har använts mycket i den norrländska matlagningen.

Beredning / Användning

NORRLÄNDSKA HÄLLAKAKOR 6 stycken 5 dl mjölk1 msk smör eller margarin, rumsvarmt50 g (1 pkt) jäst2 msk (bröd)sirap1 tsk salt½ msk finstött kumminca 10 dl (500g) Kungsörnen Finmalt Kornmjölca 4 dl (240g) Kungsörnen Kärnvetemjöl1. Värm mjölken till 37ºC (fingervarmt).2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölkenoch rör om så att jästen löser sig.3. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser,men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbetadegen kraftigt (ta eventuellt mer mjöl) tills den kännssmidig.4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40minuter. Värm ugnen till 225ºC.5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela deni 6 delar. Kavla ut varje del med slät kavel på välmjölat bord till en rund kaka, ca ½ cm tjock. Fortsättutkavlingen med kruskavel tills kakan är ca 25 cm idiameter.6. Värm en plåt i ugnen och lägg på kakan. Gräddagenast i nedre delen av ugnen, ca 5 minuter.7. Kakorna bör ätas så färska som möjligt. De gårockså bra att frysa.OMVANDLINGSTABELL1 msk (15 ml) = ca 7 g1dl = ca 50 g1 kkp (1 ½ dl) = ca 75 g
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1450 kJ

  • Energi, kcal 340 kcal

  • Fett (g) 3,0 g

  • - varav mättat fett (g) 0,9 g

  • Kolhydrat (g) 62 g

  • - varav sockerarter (g) 1,4 g

  • Fiber (g) 13 g

  • Protein (g) 9,6 g

  • Salt (g) 0 g

Ingredienser

KORNmjöl (framställt av grovskalat korn)