Kornmjöl

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100357
Vikt: 6 x 1,5 kg
EAN: 7310130763106

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Kornmjöl malt av grovskalat korn i vår Malmökvarn. Kornjöl är rikt på fiber och har en tydlig kornsmak vilket gör att det passar perfekt till tunnbröd, knäckebröd eller palt.

Beredning / Användning

NORRLÄNDSKA HÄLLAKAKOR 6 stycken 5 dl mjölk1 msk smör eller margarin, rumsvarmt50 g (1 pkt) jäst2 msk (bröd)sirap1 tsk salt½ msk finstött kumminca 10 dl (500g) Kungsörnen Finmalt Kornmjölca 4 dl (240g) Kungsörnen Kärnvetemjöl1. Värm mjölken till 37ºC (fingervarmt).2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölkenoch rör om så att jästen löser sig.3. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser,men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbetadegen kraftigt (ta eventuellt mer mjöl) tills den kännssmidig.4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40minuter. Värm ugnen till 225ºC.5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela deni 6 delar. Kavla ut varje del med slät kavel på välmjölat bord till en rund kaka, ca ½ cm tjock. Fortsättutkavlingen med kruskavel tills kakan är ca 25 cm idiameter.6. Värm en plåt i ugnen och lägg på kakan. Gräddagenast i nedre delen av ugnen, ca 5 minuter.7. Kakorna bör ätas så färska som möjligt. De gårockså bra att frysa.OMVANDLINGSTABELL1 msk (15 ml) = ca 7 g1dl = ca 50 g1 kkp (1 ½ dl) = ca 75 g
Näringsvärde per 100g

  • Energi 1450 kJ

  • Energi 340 kcal

  • Fett 3,0 g

  • - varav mättat fett 0,9 g

  • Kolhydrat 62 g

  • - varav sockerarter 1,4 g

  • Fiber 13 g

  • Protein 9,6 g

  • Salt 0 g

Ingredienser

KORNmjöl (framställt av grovskalat korn).