Siktat Dinkelmjöl

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100261
Vikt: 10x1 kg
EAN: 7310130011405

100261_DINKELMJÖL-SIKTAT-10X1KG
Dinkel, eller spelt som det också kallas, är ett urvete som odlats långt före vår tideräkning började. Mjölet innehåller protein av hög glutenkvalitet vilket gör att det kräver lite mer bearbetning, gärna med bakmaskin. Siktat dinkel passar perfekt för kalljästa degar med långa jästider. Prova gärna att ersätta vetemjölet med dinkel nästa gång du bakar för den fylliga aromen.
Vikt Art no EAN
10x1 kg 100261 7310130011405

Beredning / Användning

Focaccia (ca 20 bitar) Se bild på förpackningens framsida. 25 g (½ pkt) jäst 6 ½ dl vatten 2 tsk salt 1 msk olivolja 1,6 l (1 kg) Kungsörnen Siktat Mjöl av Dinkel Pensling: 1–2 msk olivolja Garnering: 2 tsk flingsalt, 2 tsk rosmarin 1. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om. 2. Tillsätt salt, olja och mjöl men spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. 3. Låt degen jäsa under bakduk, till dubbel storlek, ca 1 timme. 4. Häll upp degen direkt i en smord långpanna. Jämna till med mjölad hand eller degskrapa. 5. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200 °C). 6. Tryck gropar i degen med fingertopparna när 10 minuter av jästiden återstår. 7. Pensla med olja efter jästidens slut. Strö över garnering. 8. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. 9. Låt svalna på galler utan bakduk. Skär i bitar. För fler recept se www.kungsornen.se
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1444 kJ
  • Energi, kcal 345 kcal
  • Fett 1.5 g
  • - varav mättat fett 0.4 g
  • Kolhydrat 67 g
  • - varav sockerarter 0.3 g
  • Fiber 3.5 g
  • Protein 13 g
  • Salt 0 g
Ingredienser

Siktat dinkelvetemjöl, maltmjöl av vete, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra)