Siktat Dinkelmjöl

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100261
Vikt: 10x1kg
EAN: 7310130011405

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Dinkel, eller spelt som det också kallas, är ett urvete som odlats långt före vår tideräkning började. Mjölet innehåller protein av hög glutenkvalitet vilket gör att det kräver lite mer bearbetning, gärna med bakmaskin. Siktat dinkel passar perfekt för kalljästa degar med långa jästider. Prova gärna att ersätta vetemjölet med dinkel nästa gång du bakar för den fylliga aromen.

Beredning / Användning

Focaccia (ca 20 bitar)Se bild på förpackningens framsida.25 g (½ pkt) jäst6 ½ dl vatten2 tsk salt1 msk olivolja1,6 l (1 kg) Kungsörnen Siktat Mjöl av DinkelPensling: 1–2 msk olivoljaGarnering: 2 tsk flingsalt, 2 tsk rosmarin1. Smula ner jästen i en degskål. Häll övervatten och rör om.2. Tillsätt salt, olja och mjöl men spara ½ dltill utbakningen. Arbeta degen kraftigt tillsden känns smidig, ca 5 minuter med maskineller 10 minuter för hand.3. Låt degen jäsa under bakduk, till dubbel storlek, ca 1 timme.4. Häll upp degen direkt i en smord långpanna.Jämna till med mjölad hand ellerdegskrapa.5. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30minuter. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200 °C).6. Tryck gropar i degen med fingertopparnanär 10 minuter av jästiden återstår.7. Pensla med olja efter jästidens slut. Strööver garnering.8. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.9. Låt svalna på galler utan bakduk. Skär ibitar.För fler recept se www.kungsornen.se
Näringsvärde per 100g

  • Energi 1450 kJ

  • Energi 340 kcal

  • Fett 1,5 g

  • - varav mättat fett 0,4 g

  • Kolhydrat 67 g

  • - varav sockerarter 0,3 g

  • Fiber 3,5 g

  • Protein 13 g

  • Salt 0 g

Ingredienser

siktat dinkelVETEmjöl, VETEmaltmjöl, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).