SKRÅLLAN

Mjöl, gryn & mixer, Nord Mills
Art no: 142025
Vikt: 10 kg

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Komplett blandning för bakning av ett relativt ljust matbröd smaksatt med vetegroddar och rågmalt. Blandningens sammansättning av potatispulver och specialbehandlade vetegroddar ger ett fiberrikt bröd med saftigt inkråm, fyllig smak samt vacker färg på rostat bröd. Lämpat för formbröd, fristående, tekakor och skorpor. Speciellt lämpligt för rostning.

Beredning / Användning

1750 g Skrållan Blandning 1000 g Vatten 60 g Jäst Bitvikt: Fristående 600 g Formbröd 500 gBräck 70 gDegtemperatur: 27°CDegbearbetning: Något mer än VR-limpaLiggtid: 10 minuterUppslagning: Slå upp avlånga bröd och lägg i form alternativt fristående runda eller avlånga bröd och sätt på hålplåt.Rasktid: ca 45 minuterAvbakning: 240°C fallande till 210°CÅnga: NormalBaktid: Fristående ca 25 minuterFormbröd ca 25 minuterBräck ca 15 minuterOBS! Näringsvärde är per 100 g Skrållan Blandning, ej i det färdiga brödet.
Näringsvärde per 100g

  • Energi 1480 kJ

  • Energi 350 kcal

  • Fett 4,5 g

  • - varav mättat fett 0,6 g

  • Kolhydrat 63 g

  • - varav sockerarter 2,0 g

  • Fiber 5,3 g

  • Protein 12 g

  • Salt 1,6 g

Ingredienser

VETEmjöl, VETEgroddar (rostade), potatisflingor, rapsolja, socker, salt, RÅGmalt, VETEgluten, druvsocker, emulgeringsmedel (E 472e), KORNmaltmjöl, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra, amylas, xylanas).