Sockerkaka

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100466 Vikt: 12x400 g
100466_KUNGSÖRNEN-SOCKERKAKA-12X420G

Ingredienser

Socker, vetemjöl, heläggspulver, skummjölkspulver, bakpulver (natriumbikarbonat, E 341, E 450), emulgeringsmedel (vegetabilisk E 471), aromämnen (vanilj, citron), salt, vetemaltmjöl, färgämne (E 101).

Beredning / Användning

Du behöver: 50 g smör (alternativt margarin), 2,25 dl vatten 1. Värm ugnen till 175°C (varmluft 160°C). Smörj och bröa en form (ca 1½ liter). 2. Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt 2,25 dl vatten och 50 g smör eller margarin, smält eller flytande. 3. Vispa till en jämn smet, och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är torr. 4. Ta kakan ur ugnen. Låt den stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den. Tips! Blanda hälften av smeten med 2 msk kakao. Varva ljus och mörk smet i en form och dra en gaffel igenom så att kakan marmoreras.
Vikt Art no
12x400 g 100466

Observera att informationen här på webben kan skilja sig från det som står på förpackningen. För att säkerställa rätt information, utgå alltid från det som står på den fysiska förpackningen. Kontakta gärna oss vid eventuella frågor eller synpunkter.

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1587 kJ
  • Energi, kcal 379 kcal
  • Fett 8.9 g
  • - varav mättat fett 4.9 g
  • Kolhydrat 52 g
  • - varav sockerarter 32 g
  • Fiber g
  • Protein 5.5 g
  • Salt 1 g