Surdegsbröd

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 102306
Vikt: 10 x 1 kg
EAN: 7310130003592

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Torr mix för Surdegsbröd. När du en gång bakat surdegsbröd är det svårt att gå tillbaka. Förutom att surdegen gör brödet saftigt och hållbart, är den fylliga smaken tillsammans med den karaktäristiska skorpan - härligt seg och samtidigt knaprig, något du vill ha igen och igen. Och igen. Ger ca 1,5 kg färdigt bröd. 2 Bröd Så enkelt Tillsätt endast jäst, vatten och rapsolja.

Beredning / Användning

2 bröd. Grädda ca 30 min. Temp. 200°C.Du behöver:50 g jäst (1 paket)6,5 dl ljummet vatten 2 msk rapsolja 1 Häll brödmix, jäst, olja och vatten i en bunke. Arbeta degentills den känns smidig, minst 8 min. Låt degen jäsa på mjölat bakbord till dubbel storlek, ca 30 min.2 Dela degen i två delar, forma dem runda innan du bakar uttill önskad brödlängd.3 Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Jäs till dubbel storlek, ca 45 min. Värm ugnen till 250°C.4 Ställ in bröden i ugnen och sänk samtidigt till 200°C. Grädda i ca 30 min eller tills brödet har en innertemperatur på 98°. Låt bröden svalna på ett galler.
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1400 kJ

  • Energi, kcal 330 kcal

  • Fett (g) 2,0 g

  • - varav mättat fett (g) 0,2 g

  • Kolhydrat (g) 65 g

  • - varav sockerarter (g) 0,6 g

  • Fiber (g) 4,5 g

  • Protein (g) 11 g

  • Salt (g) 2,0 g

Ingredienser

VETEmjöl , siktat RÅGmjöl , surdegspulver av VETE 3% , salt med jod , KORNmaltmjöl , VETEmaltmjöl , enzym (amylas), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra)