Vetekross

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100486 Vikt: 12x500 g
EAN: 17310130768030
404853 100486 250075 KOE Vetekross 500g_1_web

Ingredienser

Vetekärnor (finklippta).

Beredning / Användning

För bröd med fyllig smak och grov konsistens. Långpannebröd med skållning(16–20 bitar) 1 ½ dl vatten ca 1 ½ dl Kungsörnen Vetekross 3 ½ dl kallt vatten 25 g smör eller margarin 1 ½ tsk salt 1 msk mörk (bröd) sirap 1–2 msk stött anis eller fänkål 50 g (1 pkt) jäst 550 g (ca 10 dl) Kungsörnen Lantbrödsmjöl 4 Sädesslag 1. Koka upp vatten och vetekross och häll över det i en degskål. 2. Blanda i kallt vatten, matfett, salt, sirap och kryddor. 3. Låt svalna till 37°C (fingervarmt). 4. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig. 5. Tillsätt mjölet, men spar ½ dl till utbakningen. 6. Arbeta degen kraftigt, 4 minuter med maskin eller den dubbla tiden för hand. Låt den jäsa under bakduk, ca 20 minuter. 7. Platta ut degen med mjölad hand direkt i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Nagga kakan med en gaffel och skåra i rutor. Låt den jäsa under bakduk, ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200°C). 8. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Bryt det i bitar.
Vikt
12x500 g
Art no
100486
EAN
17310130768030

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1206 kJ
  • Energi, kcal 288 kcal
  • Fett 2.5 g
  • - varav mättat fett 0.5 g
  • Kolhydrat 61 g
  • - varav sockerarter 0.5 g
  • Fiber 9.5 g
  • Salt 0 g
  • Tiamin, B1 0.32 mg
  • Niacin 6.6 mg