Vinn deg på din deg!

Tävla med ditt recept, hållbaraste brödet vinner köksutrustning eller utbildning för 10 000 kr!

Hur gör du för att din bakning ska bli mer hållbar? Kanske använder du rester från salladsbuffén eller gårdagens soppa i ditt bröd? Endast fantasin sätter gränser på vad du kan göra för att undvika svinn och andra smarta tips och trix på hur du gör din bakning mer hållbar, utan att tumma på smak och utseende! Inspireras av förra årets finalister, du hittar deras recept här.

Tävlingen pågår fram till 22 mars 2024, då fem finalister väljs ut som vinner ett ”bak-kit”. Vinnaren i tävlingen får 10 000 kr att använda till utbildning eller utrustning till köket.

Juryn utser vinnaren baserat på smak, kreativitet, utseende och hållbarhet. Juryn består av:

  • Christer Nordh, Produktutvecklare
  • Joakim Hammarberg, Category Director Baking
  • Kristin Marmsjö, Commercial Director Foodservice Sweden

Vinnarens recept får stor medial spridning genom våra kanaler!

Hur tävlar jag?

Att tävla är enkelt. Följ instruktionerna nedan och fyll sedan i vårt formulär med kontaktuppgifter, recept och bild. 

  1. Skapa ett hållbart recept och skriv ner hur du gör.
  2. Baka ut till ett härligt bröd som både är gott och gör gott. Ta en bild på det färdiga brödet.
  3. Beskriv och tävla med ditt recept genom att fylla i formuläret nedan.

Personuppgifter och publicering av tävlingsbidrag

Lantmännen Cerealia AB kommer att behandla dina personuppgifter för ändamålet att administrera tävlingen. I samband med publicering av finalister och vinnare kommer även namn och tävlingsbidrag att publiceras på Lantmännen Cerealia ABs hemsida, nyhetsbrev, Facebook och Instagram. Lantmännen Cerealia AB kommer endast att spara och behandla dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla ovanstående. Läs mer om vår behandling av dina personuppgifter och om dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Fyll i formuläret för att tävla

För att vara med i tävlingen behöver du dels samtycka till att dina personuppgifter behandlas på det sätt som beskrivs, dels acceptera de tävlingsvillkor som anges nedan.

För att vara med i tävlingen behöver du dels samtycka till att dina personuppgifter behandlas på det sätt som beskrivs, dels acceptera de tävlingsvillkor som anges nedan.

Tävlingsvillkor

1. Tävlingen pågår från den 15 januari 2024 till och med den 22 mars 2024. Bara bidrag som inkommit under de datum som tävlingen pågår kommer att tas med i uttagningen av vinnare. Tävlingsbidrag måste ha inkommit senast vid midnatt 22 mars 2024 för att vara giltiga.

2. Arrangör är Lantmännen Cerealia AB, Box 30192, SE-104 24 Stockholm. Vid eventuella frågor kontakta Lantmännen Cerealias via e-mail: konsumentkontakt.cerealia@lantmannen.com eller tel: 020-84 84 84.

3. Tävlingen är öppen för personer som är 18 år eller äldre och bosatta i Sverige. Anställda eller representanter för Lantmännen Cerealia AB eller deras familjer får inte delta i denna tävling.

4. De tävlande ska fylla i formuläret på https://www.lantmannencerealia.se/sveriges-hallbaraste-brod-2024/ för att delta i tävlingen. Endast tävlingsbidrag som inkommit via formuläret på https://www.lantmannencerealia.se/sveriges-hallbaraste-brod-2024/ kommer att godtas.

5. Fem finalister vinner ett varsitt bak-set värt ca 1 000 kr. Vinnaren av tävlingen erhåller dessutom köksutrustning eller utbildning för 10 000 kr. Vinsten kan inte bytas mot kontanter.

6. Varje deltagare kan enbart delta och vinna en gång under hela tävlingens gång.

7. Det är inte nödvändigt att köpa något för att delta i tävlingen.

8. Lantmännen Cerealia AB ansvarar inte för borttagna, skadade eller ogiltiga digitala/elektroniska bidrag och dessa kommer inte att godtas i tävlingen.

9. Vinnande bidrag kommer att utses av en jury bestående av representanter från Lantmännen Cerealia AB. Juryn utser det vinnande bidraget baserat på smak, kreativitet, utseende och hållbarhet. Med hållbarhet menar vi i denna tävling att ta vara på matsvinn. Juryns beslut kan inte överklagas.

10. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

11. Vinnarna meddelas personligen av Lantmännen Cerealia AB. Vinnaren meddelas senast den 22 april 2024. Vinnarna presenteras i vårt kund-nyhetsbrev och på vår hemsida.