Vallens gröna goda


Ingredienser

  • 3 l Vatten
  • 2 dubbelpåsar torrjäst
  • 4 dl rågflingegröt med äpple
  • 3 dl Torkade brödbitar från föregående bakning
  • 4 kg mjöl
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk salt
  • Axa müsli topping

Så här gör du

  1. Blanda torrjäst, honung, olja, gröten och brödbitar med 40gradigt vatten. Låt jästen lösa sig med vattnet.
  2. Häll i allt mjölet och saltet, blanda i 12 minuter i degblandare (hastighet 4/9)
  3. Stjälp upp i oljad plastback, Gör 4–6 coil folds
  4. Låt jäsa i 45–60 min
  5. Ös upp degen på bakbord. Dela degen bit för bit. Forma snabbt till limpor genom att platta ut degen och vik den över sig själv och dra den mot dig för att forma till limpor.
  6. Rulla ovansidan av limpan i Axa müsli
  7. Lägg på perforerad plåt med handduk över. Låt jäsa 25 min
  8. Grädda 5 minuter på 160 combi 50% fukt. Sedan direkt 190 värme 20–25 min utan att öppna ugnen, tills brödet är 96 i inner temp.
  9. Låt svalna under handduk

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 2 röster.