Prickigt bröd med linser och chiafrön


Ingredienser

  • 2 dl linser
  • 3 msk chiafrö
  • 4 msk solrosfrö
  • 4 msk pumpafrö
  • 300 gram grönsaker (jag hade kokt potatis från lunchen)
  • 600 gram havregröt från frukost 
  • 400 gram fullkorn grahamsmjöl 
  • 800 gram vete mjöl 
  • 50 gram jäst
  • 5 dl vatten 39 grader
  • 2 dl olivolja
  • 39 gram salt
  • 10 gram socker 

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser och kör 15 minuter i degblandare.
  2. Låt jäsa 1 timme, sen baka ut den som du vill (jag brukar ha den i ett helt bleck så det bli som Focaccia)
  3. Jäs ytterligare en timme.
  4. Grädda brödet på 185 grader kombi i 5 minuter, sen 195 grader bara värme i 15 minuter
  5. Brödet är klart när det är 96 grader i mitten.

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 2 röster.