Super-Björkö brödet med stuvade makaroner & havregrynsgröt


Ingredienser

  • 800 g stuvade makaroner
  • 500 g havregrynsgröt
  • 1 dl linfrö
  • 0,5 dl olja
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 dl lantbröds mjöl
  • 2, 5 dl rågmjöl
  • 1, 5 l vetemjöl
  • (2 msk torrjäst +2 dl vatten +1 msk honung).

Så här gör du

  1. Blanda jästen med varmt vatten och honung och låt den stå i ca 5 minuter tills jästen har aktiverat.
  2. Blanda resten av ingredienserna i en degbunke och häll i jästen.
  3. Arbeta ihop en smidig deg.
  4. Låt jäsa under handduk i ca 35 min.
  5. Rulla degen i mjöl och dela den i fyra lika stora bitar.
  6. Forma de fyra degbitarna till limpor och lägg de på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Snitta brödet.
  9. Sätt ugnen på 230 grader. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in bröden i ugnen.
  10. Grädda limporna längst ner i ugnen tills de har fått temperatur på 96 C eller använd program för att baka bröd i Rational ugn.
  11. Låt dem kallna innan du skär bröden i skivor

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 3 röster.