Vetemjöl EKO

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 103345 Vikt: 6x1,5 kg
EAN: 7310130009143
103345_KÖ-EKO-VETEMJÖL-KRAV-6x1,5kg

Ingredienser

Vetemjöl*, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra). *KRAV-ekologisk ingrediens.

Beredning / Användning

Omvandlingstabell: 1 msk (15 ml) = ca 9 g 1 dl = ca 60 g 1 kkp (1½ dl) = ca 90 g Surdegspizza med fördeg 5st pizzor Ingredienser Dag 1, eftermiddag: 2 dl vatten 5 g jäst 1,75 dl (100 g) Kungsörnen Vetemjöl Ekologiskt 1,75 dl (100 g) Kungsörnen Grahamsmjöl Ekologsikt eller vetemjöl Dag 2, morgon: Ovanstående fördeg 4 dl vatten ca 12,5 dl 750 g Kungsörnen EKO Vetemjöl 4 tsk (ca 25 g) salt 20 g jäst Topping: 1 sats tomatsås, för recept se kungsornen.se/tomatsås. Topping efter smak, som oliver, basilika, mozarella och kronärtskockor Så här tillagar du receptet (24 tim + 20 min): 1. Dag 1, eftermiddag: Vispa ihop vatten, jäst och mjöl i en bunke. Täck med plastfilm och låt jäsa till nästa morgon. 2. Dag 2, morgon: Häll ner fördeg tillsammans med övriga ingredienser i en köksmaskin, och blanda 5-10 minuter. Täck bunken med plastfilm och ställ in degen i kylskåp och låt kalljäsa i 6-8 timmar. 3. Dag 2, kväll: Förvärm ugnen till 250-275°C (varmluftsugn 230-260°C). 4. Ta ut degen ur kylskåpet och dela den till önskat antal pizzor, ca 5 st. Kavla ut varje pizza tunt och lägg på tomatsås efter smak. 5. Baka pizzorna en åt gången i ca 10 minuter, exakt tid varierar berorende på topping. För fler recept se www.kungsornen.se
Vikt Art no EAN
6x1,5 kg 103345 7310130009143

Observera att informationen här på webben kan skilja sig från det som står på förpackningen. För att säkerställa rätt information, utgå alltid från det som står på den fysiska förpackningen. Kontakta gärna oss vid eventuella frågor eller synpunkter.

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1447 kJ
  • Energi, kcal 346 kcal
  • Fett 1.6 g
  • - varav mättat fett 0.4 g
  • Kolhydrat 70 g
  • - varav sockerarter 0.3 g
  • Fiber 3.5 g
  • Protein 10 g
  • Salt 0 g